tisdag 31 maj 2011

Fika i solen

Kalle ska ju bara gå 15 timmars nu på dagis så idag har jag hunnit med lite saker som går lättast när man är ensam. Åka och handla till exempel :)
Efter dagis hade jag tänkt att Kalle skulle sova en sväng, men icke, så vi fixade lite fika och gick ut och satte oss på gräsmattan.




måndag 30 maj 2011

Borta bra men hemma (med Kalle) bäst!

I fredags va det ju marknad här i hålan. Kalle ville såklart ha en ballong så fort vi kom dit. Så snälla mormor köpte en STOR traktorballong till honom. Fy fan va jag hatade den där ballongen när vi skulle gå! Den va överallt där den inte skulle va, i ansiktet, i andras ansikten osv. Ahh, men Kalle gillade den iaf :)

Sen åkte jag tillsammans med sambon till Örebro för att bo på hotell och träffa lite kompisar. Vi sa bland annat hej då till Oskar som ska ta sitt pick och pack och flytta norrut till Östersund om 3 veckor :(


Kocken Kalle
Men hur skönt det än är att vara borta så är det hemma med min lilla skrutt som jag trivs bäst! Så idag har vi bara myst, lekt med lego och stekt pannkakor.

torsdag 26 maj 2011

Trotsiga barn....love it eller inte

Idag har Kalle varit i sitt esse vad gäller trots. Herregud ge mig ork! Allt och då menar jag ALLT har varit tvärtemot, kolla gränserna till max och pillat sönder lite saker (typ pappa P´s svindyra högtalare!). Det är tur för han att han e det sötaste som finns :)

Men trots denna trots har vi haft en mysig dag. Utelek i lekparken, stan med mormor, planterat och ätit kartongmat på ballkongen.

Imorgon är det Finsponga marken och sen drar jag iväg med sambon till Örebro över helgen och bor på hotell och har det trevligt :)

Ballkongfint

onsdag 25 maj 2011

Sommarlov

Äntligen är den här terminen slut. Som jag har längtat!!! 
 Med VG i alla ämnen hitills är jag för jäkla stolt över mig själv faktiskt!



tisdag 24 maj 2011

När det är storm ute

får man roa sig inne. Vi spelar spel! Mamman vinner såklart :)

Memory
Ballongspelet

lördag 21 maj 2011

God natt


Hur lycklig blir man inte när det sitter en liten kille i sin säng när man kommer hem på morgonen och ropar "Jag älskar dej!"
Med hundra morgonpussar från mitt lilla hjärta kommer jag sova gott nu.


fredag 20 maj 2011

Kalleochmammadag!

Idag har Kalle och jag haft en riktig mysförmiddag. Vi gick ner till biblioteket för att lämna tillbaka och låna nya böcker. Sen blev det lekparken i Bruksparken och lunch på Grillen. Sen gav vi oss iväg på paketjakt, min kusin Lina fyller ju nämligen tonåring på måndag. Fattar inte! Hon föddes ju nyss! Vi hittade lite iaf och när vi ändå va i shoppingtagen så blev det lite krafskrafs till mej oxå :) Lillfisen somnade i vagnen på vägen hem så nu ska jag passa på att slappa lite.








måndag 16 maj 2011

Mamma, vet du en sak?

Kalle har livlig fantasi och han berättar många "historier" varje dag.

K: Mamma
J: Ja
K: Vet du en sak?
J: Nä, vad då?
K: Jag såg en dinosaurie ute!
J: Jaha, vart då?
K: I skogen
J: Nämen, vad säger du! Det har jag aldrig sett. Finns de där?
K: Ja, och i Kolmården



söndag 15 maj 2011

Riddarspelen på Ekenäs slott

I lördags åkte vi (jag, Kalle, Pierre och mormor) till Ekenäs slott för att kolla in riddarspelen och gå på medeltidsmarknad. Riddarna va väl inte så intressanta tyckte Kalle. Det fanns ju en traktor längre bort!!! :)


Hoppborgen av halm va skoj!

Ansiktsmålning

Lilla tigern

Ponnyridning
Eftersom jag på senare år har kommit på att hästar är för jäkla stora så fick mormor trava brevid istället.



fredag 13 maj 2011

Massa jobb och snart e det sommarlov

Jag har ju suttit och varit nervös för att jag inte skulle få jobba så mycket som jag behöver nu. Men ack så fel jag hade! Igår ringde de och jag fick massor med nätter, så nu kan jag vara lugn hela sommaren :)
Och ännu skönare är ju att denna terminen är slut snart. 27 maj tackar jag för mej och kommer inte tillbaka förenns i höst.
Nu blir det bönderna på tv och en tidig kväll för imorgon är det riddarspelen på Ekenäs slott och nattjobb som gäller.

torsdag 12 maj 2011

Biltvätt

Tur för moster Carolin att Kalle hjälper till när bilen måste tvättas.



måndag 9 maj 2011

Mellis i solen

Efter dagis gick vi hem och satte oss på ballkongen och åt melon och glass. Sen va det sparkcykling och lekparken som gällde. För mej gäller lite sova nu om jag ska orka med de två nätter med jobb som väntar.




lördag 7 maj 2011

Betessläpp

Idag va vi iväg till en bondgård och kollade på när kossorna skulle släppas ut i hagen. Och det va inte bara vi där, nä, halva östergötland hade travat iväg dit. Så kossorna såg vi inte mycket av, men det gjorde inte så mycket för Kalle, han va mest intresserad av vart bonden var nånstans :)



Det bjöds på bulle och mjölk



Lycklig kille

fredag 6 maj 2011

Kallecitat

Idag när vi satt och åt frågade Kalle mej om jag med ville ha pussgurka! Haha, bostongurka menade han.

torsdag 5 maj 2011

Frissan

Idag va vi inne i stan för att bli friserade, eller Kalle och Olle iallafall. Tur vi har moster Carolin som jobbar som frisör! Borde kanske oxå beställa en klipptid för att fräscha uppe mej lite. Kalle tycker ju tydligen att jag är så gammal :) Igår sa jag till Kalle -"Mamma mår inget bra, jag tror jag håller på att bli sjuk" och får då till svar -"Nä, det är för att du är gammal".


Snyggingen!

Snygga moster Carolin



De nyklippta killarna, Kalle och Olle,  fikar lite efteråt



Nu är det här "lurvet" borta

onsdag 4 maj 2011

Lite torrt?

Kalle sa att han va hungrig men det enda han ville ha va en mjuk macka utan nåt på. Så här sitter han i soffan med en bit hönökaka, lite torrt kan jag tycka :)


måndag 2 maj 2011

Pyssel

Kalle klistrar och jag klipper så fort jag bara kan. Måste fixa en barnsax åt Kalle imorgon. Vilken är bäst och vart köper man de?




Vinst!

plast[5]
MALIN

De här fina byxorna från plastisock har jag vunnit hos 

söndag 1 maj 2011

Valborg och 1:a Maj

Igår va vi hos mormor o morfar och åt grillat och annat gott. Tanken av att vi skulle sitta ute, men nej tack, blev ju askallt. Sen va det dax för att gå ner till slottet och lyssna på när de skjuter kanonerna. Blev lite nostalgisk, tror inte jag har vart där nere på 20 år.
Idag har det inte blivit många knop gjorde, en slappardag helt enkelt. Va ute en stund på em och sprang i vattenpölar och sen kom mormor och morfar hit och åt tacos. Tror jag ska fortsätta slappandet nu.

Kalle och Olle på motorcyckeln



Kalle o pappa P


Kalle fixar gurkan till tacosen